Met je voeten in de bruisende branding

Met je voeten in de bruisende branding

Wie kent niet dat heerlijke gevoel van de zilte zeelucht in je gezicht als je op het strand bent? Dat wolkje zout op je lippen, heb je dat ooit terug geproefd in een wijn? Ik wel en het is een verrassende sensatie. De Picpoul de Pinet wordt direct aan het zoute meer van Thau gemaakt en dat proef je terug in deze frisse wijn. Alsof je met je voeten in de bruisende branding staat.
 
Ik heb 25 jaar gezocht naar een Picpoul die past bij mijn filosofie. En ik heb hem eindelijk gevonden. De druiven voor deze witte wijn worden 15 dagen later geplukt dan gebruikelijk. Dat levert, naast een mooie fris-zilte smaak, ook diepte en volheid op.
 
Niet geheel verwonderlijk doet deze Picpoul het fantastisch bij alles wat de zee ons brengt aan heerlijkheden. Denk aan oesters, mosselen, vis, fruits de mer…

Hmmm. Ik krijg trek. À Table!